Странице

Добродошли на страницу посвећену идеји хришћанске демократије.

среда, 5. децембар 2012.

Grubješić sa demohrišćanima o EU i Kosovu

HANOVER - Potpredsednica Vlade Srbije Suzana Grubješić danas je, u nizu susreta na marginama kongresa Hrišćansko-demokratske unije (CDU), sa nemačkim sagovornicima razgovarala o podršci te države evropskom putu Srbije, i još jednom potvrdila spremnost Beograda da nastavi dijalog s Prištinom i ispuni obaveze koje je preuzela prethodna vlada.

Potpredsednica vlade za evropske integracije, koja prisustvuje redovnom godišnjem kongresu CDU, danas je u Hanoveru imala više sastanaka, među ostalim, sa izvestiocem za Srbiju u poslaničkoj grupi te stranke Bundestagu Peterom Bajernom i s potpredsednikom poslaničke grupe demohrišćana Andreasom Šokenhofom.
"Srbija je iskreno posvećena evropskim integracijama i sprovođenju neophodnih reformi, naročito u oblastima pravosuđa, borbe protiv korupcije, ekonomske politike i reforme državne uprave", poručila je Grubješić sagovornicima, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Grubješić je još jednom istakla da Vlada Srbije Nemačku vidi kao ključnog strateškog partnera u Evropi.
"Podrška Nemačke je ključna za evropske integracije Srbije, a interes je naše zemlje da što snažnije sarađuje s tom vodećom zemljom EU, koja je tradicionalno naš najveći spoljnotrgovinski partner", kazala je potpredsednica vlade za evropske integracije.

Savezni kongres CDU kancelarke Angele Merkel se održava pod motom "Jaka Nemačka - Šanse za sve", u godini pred savezne izbore, na kojima će se odlučivati o tome ko će naredne četiri godine voditi Nemačku.

Foto Tanjug, F.Krainčanić

 http://www.tanjug.rs/novosti/68299/grubjesic-sa-demohriscanima-o-eu-i-kosovu.htm

Нема коментара:

Постави коментар