Странице

Добродошли на страницу посвећену идеји хришћанске демократије.

петак, 7. децембар 2012.

Грубјешић: Имамо подршку за европске интеграције

БЕОГРАД – Потпредседница Владе Србије за европске интеграција Сузана Грубјешић, која је у Хановеру присуствовала конгресу Хришћанско-демократске уније (ЦДУ), изјавила је да Србија има подршку те владајуће немачке странке за наставак европских интеграција.

"Tо значи и подршку Немачке", рекла је Грубјешићева за "Курир", по повратку са конгреса ЦДУ, странке канцеларке Ангеле Меркел са којом се сусрела током конгреса.

Грубјешићева је казала да у разговорима које је имала у Хановера није чула став да је неко против уласка Србије у ЕУ.

"Немци су врло јасни и зна се шта треба да се уради. Ја сам их инФормисала о реФормама и резултатима дијалога, посебно о последњем разговору премијера Дачића с Tачијем", казала је Грубјешићева. "Кажу да су то позитивни знаци, који сведоче о спремности ове владе да учини све како бисмо што пре отпочели преговоре", рекла је она додавши да је "извесно да то може да буде на пролеће".

На подсећање да се на маргинама конгреса састала са Функционером ЦДУ, Андреасом ШокенхоФом, који је Боград донео седам услова, између осталих и услов да се укину институције на северу Косова, Грубјешићева је казала да јој "такав услов сад нису поменули". "Најважније је да се транспарентно види како помажемо тим институцијама. Tо је за њих битно, да нема злоупотреба", рекла је Грубјешићева.

Она је казала да је разговарала и о немачким инвестицијама у Србији.

"Објаснила сам шта све Србија ради да би обезбедила добре услове за инвеститоре. Кључно је да схватимо да Немачка мора да бауде наш стратешки партнер. Без тога нећемо напредовати ни у једном сегменту", истакла је Грубјешићева.

фото Танјуг, ф.Краинчанић

 http://www.tanjug.rs/novosti1/68598/grubjesic--imamo-podrsku-za-evropske-integracije.htm

Нема коментара:

Постави коментар