Странице

Добродошли на страницу посвећену идеји хришћанске демократије.

петак, 16. новембар 2012.

Skupštinska primanja dajem bolesnoj deci!

Olgica Batić sva svoja skupštinska primanja prosleđuje u humanitarne svrhe! Ova poslanica DHSS-a za „Alo!“ kaže da godinama uspešno radi kao advokat i da joj je to osnovni izvor primanja.

Humana: Olgica  Batić
Humana: Olgica Batić | Foto: Milan Obradović
- To mi je posao i zaista u poslaničkoj funkciji ne vidim način za bogaćenje! Na nivou našeg poslaničkog kluba imamo dogovor da ne uzimamo plate i poslanička primanja, pa tako i ja svoja uplaćujem za decu obolelu od raka.
Tako ću uraditi i sa skupštinskim avansom od 125 evra koji sam dobila za put u Rim, o čemu ste juče pisali. Kada sam shvatila da smo od organizatora OEBS-a dobili dnevnice i kompletno plaćene sve troškove, po povratku sam prva uputila dopis Skupštini da tražim način da dobijeni avans vratim i to ću i učiniti čim mi odgovore. Ovo mi je prvi poslanički mandat i još ne znam proceduru.
Nisam u prilici da često putujem službeno, jer nisam član nijedne stalne delegacije. Bolje propitajte poslanike koji tu sede u nekoliko saziva koliko novca uzimaju - poručila je Batićeva za naš list. Da podsetimo, ona je zajedno sa još devet članova skupštinske delagcije bila na konferenciji o e-parlamentu od 13. do 15. septembra.
Kako je naš list već pisao, većina putnika je uprkos plaćenim svim troškovima od strane organizatora ovu posetu naplatila i iz državne kase, osim Batićeve i poslanika naprednjaka, koji su se ovih primanja odrekli unapred. S druge strane, predstavnici DS-a, SPS-a i DSS-a novac su uzeli i u tome nisu videli ništa sporno.
 
 http://www.alo.rs/vesti/politika/skupstinska-primanja-dajem-bolesnoj-deci/4339
 

Нема коментара:

Постави коментар