Странице

Добродошли на страницу посвећену идеји хришћанске демократије.

недеља, 15. септембар 2013.

Избори у Баварској - тест Немачке

БЕРЛИН - 
У јужној Немачкој покрајини Баварској данас се одржавају избори, који се сматрају тестом за опште изборе који ће бити одржани за недељу дана.

Око 9,5 милиона становника има право гласа у богатој, претежно католичкој јужној покрајини у којој се налазе седишта великих немачких компанија као што су "БМВ", "Ауди" и "Сименс".
Биралишта су отворена у осам часова, а биће затворена у 18, док се први прелиминарни резултати очекују неколико минута касније.
Бета/АП (Markus Schreiber)
Бета/АП (Markus Schreiber)

Хришхћанска социјална унија (ЦСУ) управљала је Баварском непрекидно 56 година захваљујући победничкој стратегији "лаптопови и ледерхозне", односо висока технологија и традиција.
Баварска сестринска партија Демохришћанске уније, странке Ангеле Меркел, има велике шансе да освоји већину места у регионалном парламенту, наводи АФП.
То би им омогућило да се одвоје од коалиционих партнера Слободних демократа (ФДП) и сами управљају, а нарочито би дало подстицај Меркеловој која улази у последњу недељу предизборне кампање за трећи мандат на челу највеће европске привредне силе.



Нема коментара:

Постави коментар