Странице

Добродошли на страницу посвећену идеји хришћанске демократије.

недеља, 15. септембар 2013.

Међународни дан демократије

Центар за истраживање, транспарентност и одговорност у оквиру иницијативе "Отворени паралмент" организоваће акцију "Глас за демократију" на Тргу Николе Пашића у Београду.
Међународни Дан демократије који је прогласила Генерална скупштина Уједињених нација 2007. као Дан борбе за остварење демократских идеала биће облежен и у Србији.
Demokratija.jpg
Центар за истраживање, транспарентност и одговорност ће у оквиру иницијативе "Отворени паралмент" организовати акцију "Глас за демократију" на Тргу Николе Пашића у Београду.
Генерална скупштина УН је 2007. донела одлуку о проглашењу 15. септембра за Међународни дан демократије, позивајући све чланице, владине и невладине организације да убудуће тај дан обелажавају као дан борбе за остварење демократских идеала.
Резолуција о проглашењу Међународног дана демократије усвојена је консензусом у Генералној скупштини УН
Тада је потврђен став да је "демократија универзална вредност, заснована на слободној вољи народа да одреде свој политички, економски, културни и друштвени систем и у потпуности учествују у свим аспектима живота".
Пројекат "Отворени Парламент" спроводи коалиција организација цивилног друштва коју чине - Центар за истраживање, транспарентност и одговорност, Национална коалиција за децентрализацију, Комитет правника за људска права, Група за развојну иницијативу и Зајечарска иницијатива.

Нема коментара:

Постави коментар