Странице

Добродошли на страницу посвећену идеји хришћанске демократије.

понедељак, 23. септембар 2013.

Договорена сарадња Српске напредне странке и Аустријске народне партије

Потпредседник Српске напредне странке др Небојша Стефановић  завршио је дводневну посету Бечу састанком са председником посланичког клуба Народне партије Аустрије Карл-Хајнц Копфом.
„Данас смо разговарали са председником посланичког клуба Народне партије Аустрије више важних тема које се тичу страначке сарадње, пошто је Српска напредна странка сестринска странка Народне партије Аустрије“, истакао  је Стефановић.
Стефановић се састао и са кандидатом за савезног посланика Народне партије Аустрије Татјаном Кукић-Јанк.
Nebojsa Stefanovic sa Tatjanom Kukic-Jank
Учинићемо све да обезбедимо бољи статус за припаднике српске заједнице, изјавио је Стефановић након разговора са председником посланичког клуба Народне партије Аустрије.
Потпредседник Српске напредне странке др Небојша Стефановић пренео је подршку  у име СНС Народној партији Аустрије за предстојеће парламентарне изборе и додао да је договорено да у наредним месецима и годинама раде заједно на побољшању права Срба и свему што може да се учини да би се обезбедио бољи статус за припаднике српске заједнице и њихову већу видљивост у аустријским институцијама.
„Наишао сам на веома добар пријем и очекујем да у месецима и годинама испред нас учинимо да положај српске мањине буде неупоредиво бољи“, навео је Стефановић.
Стефановић је додао да се разговарало и о подршци коју Народна партија Аустрије даје Српској напредној странци и Србији у области европских интеграција, као и подршци коју пружају Аустрија и аустријски парламент на европском путу Србије, коју је Беч дао и у разговорима са другим међународном представницима.
Како је истакао потпредседник Српске напредне странке др Небојша Стефановић  било је речи и о подршци реформама које Србија треба да спроведе, посебно у развоју малих и средњих предузећа, у чему је аустријски модел један од најбољих.
„Очекујем да ће ови разговори бити корисни за представнике српске дијаспоре и укупни развој односе две земље“, закључио је Стефановић.
Потпредседник Српске напредне странке др Небојша Стефановић током дводневне посете Аустрији састао се и  са државним секретаром у Министарству спољних послова Аустрије, као и представницима српских удружења.

Нема коментара:

Постави коментар