Странице

Добродошли на страницу посвећену идеји хришћанске демократије.

недеља, 21. октобар 2012.

Njemacka Hrišćanska socijalna unija ublažila stav prema Atini

sestrinska partija hrišćanskih demokrata kancelarke Angele Merkel


Horst Zehofer, lider Hrišćanske socijalne unije iz vladajuće koalicije Njemačke, koja je imala naročito oštar diskurs prema Grčkoj, nagovijestio je danas da je otvoren da Atini da više vremena da svoje finansije dovede u red
Zvaničnici Hrišćanske socijalne unije, bavarske sestrinske partije hrišćanskih demokrata kancelarke Angele Merkel, tokom ljeta su pozivali da Grčka napusti zonu eura.
Zehofer je u intervjuu radiju Bajern 2 rekao da trenutno ne vidi razlog da se Atini ne da još vremena, a da je ta opcija utemeljena u činjenici da je Grčka napredovala u reformskim naporima.
Evropski lideri čekaju izvještaj grčkih kreditora - Međunarodnog monetarnog fonda, Evropske centralne banke i Evropske komisije, da bi odobrili novu tranšu pomoći Atini, neophodnu da zemlja ne bankrotira.
Oni, zauzvrat, od Grčke očekuju da uštedi dodatnih 11,5 milijardi eura u naredne dvije godine. To će rezultirati dodatnim smanjenjima plata i penzija, što je nova grčka vlada, koja je tek tri mjeseca na vlasti, obećala da će izbjeći.
Dosadašnje mjere štednje dodatno su gurnule zemlju u siromaštvo i nezaposlenost, čija stopa je u junu dostigla 24,4 odsto.
Vladino zatezanje kaiša izazvalo je brojne nasilne proteste Grka, a tokom jučerašnjih demonstracija u Atini, u sukobu sa policijom, povrijeđeno je 16 ljudi, a jedan čovjek je umro od srčanog udara.
U subotu se navršava tri godine od dana kada je Grčka objelodanila da je deficit njenog budžeta četiri puta veći od maksimalno dopuštenog u zemljama koje koriste euro.
 Preuzeto sa sajta :
http://www.vijesti.me/svijet/njemacka-hriscanska-socijalna-unija-ublazila-stav-prema-atini-clanak-96655

Нема коментара:

Постави коментар