Странице

Добродошли на страницу посвећену идеји хришћанске демократије.

понедељак, 22. октобар 2012.

Препорука ПХДС-а за Сајам књига у Београду: Монографија Николе Кнежевића под насловом "Савремена политичка теологија на Западу"

http://blog.b92.net/user_stuff/upload/774/472216_241929972599296_1283957853_o.15774.jpgМонографија Николе Кнежевића под насловом "Савремена политичка теологија" (Савремена политичка теологија на Западу:дијалектика политичке трансфомације друштва) биће изложена на предстојећем сајму књига у Београду на штанду издавачке куће "Отачник".
Књига представља преглед развоја тео-политичке мисли на Западу од почетка двадесетог века па све до данашњих дана и покушај да се одговори на дефицит контекстуалног богословља у конкретним друштвено - политичким околностима (пост)конфликтног друштва. Српско издање ће бити штампано на ћириличном писму.
Основне теме и питања којима се књига бави: Однос хришћанства и политике. Однос хришћанске традиције и друштвено - политичких и правних теорија. Однос богословља са другим друштвено хуманистичким наукама. Улога хришћанства и других религија у процесима транзиционе правде и помирења. Одговорност Цркава у савременом друштву. Актуелност хришћанства и друштвено - политичких питања и концепт хришћанске демократије. Политизација религије. Однос хришћанства и национализма и екстремизма. Колико је хришћанство данас актуелно и да ли је богословље у стању да одговори на савремене друштвено политичке изазове? Да ли хришћанство и друге религије могу да буду активни чинилац социјално - политичких промена?
Преузето са сајта:
http://www.cirelstud.org/vesti-i-obavestenja/monografija-savremena-polit...

Нема коментара:

Постави коментар