Странице

Добродошли на страницу посвећену идеји хришћанске демократије.

уторак, 29. децембар 2015.

ДХСС: ПЕТ ГОДИНА ОД СМРТИ ДР ВЛАДАНА БАТИЋА, ПРЕДСЕДНИКА ДХСС

Саопштење за јавност



ДХСС: ПЕТ ГОДИНА ОД СМРТИ ДР ВЛАДАНА БАТИЋА, ПРЕДСЕДНИКА ДХСС

29.12.2015. године навршава се пет година од смрти др Владана Батића, једног од водећих бораца за бољу, демократску Србију.
Брилијантног ума и неисцрпне енергије, дао је значајан допринос политичком животу наше земље. Није био само политичар; увек је био на првој борбеној линији, највећи противник криминалу и корупцији; човек који је даноноћно обилазио Србију верујући у бољу сутрашњицу, који је стварност сагледао онаквом каква она уистину јесте; онај који је заступао обесправљење, наглас изговарао истину чак и када је у томе остајао усамљен, храбар када је страх већину победио; човек који је свакоме праштао; онај који је иако тешко болестан помагао здравијима од себе.
Брилијантан адвокат, један од најбољих посланика у историји парламентизма, човек који је на сопственом примеру показао да је част непромењива категорија. Министар правде у првој демократској Влади др Зорана Ђинђића, који је својим знањем и радом за свог мандата вратио достојанство правосуђу.
Демохришћанин.
Човек који је свима нама оставио у аманет оно само наизглед најлакше – Да будемо људи.

У Београду, 28.12. 2015 године                          Председништво Демохришћанске странке Србије

 http://www.dhss.org.rs/index.php/medija-centar/kategorije/vesti/486-pet-godina-od-smrti-dr-vladana-batica-predsednika-dhss

Нема коментара:

Постави коментар