Странице

Добродошли на страницу посвећену идеји хришћанске демократије.

петак, 15. новембар 2013.

Sindikalni front najavio protest

Srpski sindikalni front

Akcioni odbor Srpskog sindikalnog fronta (S S F) je na prvom konstitutivnom sastanku utvrdio plan aktivnosti za naredni period, među tim aktivnostima su zajedničke akcije sindikata po celoj Srbiji uključujući veliki centralni protest, koji će biti održan 10. decembra u Beogradu, saopštila je ta sindikalna organizacija.
Srpski sindikalni front čine Konfederacija slobodnih sindikata, Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata, Udruženi sindikati Srbije "Sloga" i Industrijski sindikat Srbije. 

Doneta je odluka da prvo veće okupljanje bude zajednička sednica Glavnih odbora sindikata, osnivača S SF 13. novembra 2013. godine u Beogradskom centru "Sava". 

U saopštenju se dodaje da je na sednici Akcionog odbora ŠF postignuta je saglasnost da se od Vlade Srbije traži povlačenje sadašnje verzije Nacrta predloga Zakona o radu i predloga Zakona o štrajku, dok se tekst Zakona o radu ne usaglasi sa svim relevantnim socijalnim partnerima, uključujući i ŠF. 

U saopštenju predstavnici sindikalnog fronta navode da će zatražiti prijem kod premijera, prvog potpredsednika Vlade, ministra finansija i ministra za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, kako bi im predstavili zahteve i stavove Srpskog sindikalnog fronta.


Нема коментара:

Постави коментар