Странице

Добродошли на страницу посвећену идеји хришћанске демократије.

среда, 16. јануар 2013.

Европски суд за људска права пресудио у случају дискриминације британских хришћана


http://radiosvetigora.files.wordpress.com/2013/01/brit-hrisc.jpg?w=529
Европски суд за људска права је у уторак 15. јануара донио одлуку у случају четири британска држављана које су уложиле жалбу због дискриминације на основу њихове хришћанске вјере.

Само једно од њих је добило случај. Нађа Јуида, радница авио-компаније Бритиш Ервејз, запослена на аеродромском терминалу, добила је право да носи крстић око врата, упркос званичне политике компаније. Суд је пресудио да су њена права прекршена по члану 9 Европске конвенције о људским правима.

Међутим, у случају медицински сестре Ширли Чаплин, која је добила отказ након што је одбила да скине крстић који је носила на радном мјесту већ 30 година, Европски суд је одлучио у корист болнице, тврдећи да су „здравствена заштита и безбиједност на одјељењу од већег значаја“.

Матичар Лилијан Ладејл је кажњена због одбијања да вјенча истополни пар, а брачни савјетник Гари Мекфарлејн је добио отказ након што је изјавио да није у могућности да ради са истополним паровима. Обоје су молили послодавце да имају разумијевања за њихова вјерска опредјељења и дају им друге задатке.

Очекује се да ће троје Британаца кеоји су изгубили, уложити жалбу пред Великом комором Европског суда.




http://radiosvetigor...права-пресудио/

Нема коментара:

Постави коментар