Странице

Добродошли на страницу посвећену идеји хришћанске демократије.

субота, 11. април 2015.

Међупарламентарна скупштина православља објавилa саопштење о недавном вјерском насиљу у Кенији и Сирији

eng
Међупарламентарна скупштина православља, међупарламентарно тијело основано на иницијативу Грчког парламента, објавило је у сриједу 8. априла саопштење о недавном вјерском насиљу.
У дане васкршње прославе човјечанство је свједок још два чина вјерског насиља и бруталности. Масакр 148 студената хришћана у кенијском Универзитету Гариса и уништење хришћанске цркве у Часаки, сјеверноисточној области Сирије. Међупарламентарна скупштина православља, као водећа међународна организација за промоцију мира и коегзистенције религија, изражава одлучну осуду ових догађаја који дубоко потресају наше друштво.
У 20. вијеку се вјеровало да је људски род завршио са геноцидом, сазријевши друштвено и препознавши ћорсокак ове пропасти. Данас, нажалост, суочавамо се са вјерским геноцидом, који се простире на два континента и који је, страшним убиствима, већ однио хиљаде жртава.
Убиства врше исти они који су раније уништили непроцјењиво културно наслеђе древних народа Истока.
Осим што изражавамо своју забринутост, позивамо и друге међународне мировне организације да допринесу прекиду насиља над хришћанским становништвом држава Блиског Истока и Африке.
Међупарламентарна скупштина православља све своје силе даје на располагање оним тијелима која могу дјеловати.
Са енглеског: Александар Орландић
Извор: eiao.org


http://www.mitropolija.com/medjuparlamentarna-skupstina-pravoslavlja-objavila-saopstenje-o-nedavnom-vjerskom-nasilju-u-keniji-i-siriji/

Нема коментара:

Постави коментар