Странице

Добродошли на страницу посвећену идеји хришћанске демократије.

четвртак, 9. април 2015.

Народни посланик Чотрић на заседању Интерпарламентарне скупштине православља у Грузији


Народни посланик Народне скупштине Републике Србије Александар Чотрић, шеф Сталне делегације у Интерпарламентарној скупштини православља учествовао је на заједничком заседању Комисија ИСП за образовање и културу, под називом "Образовање и култура као основа православне традиције", које је 6. априла одржано у Тбилисију, главном граду Грузије.
Посланици из Србије, Албаније, Јордана, Јерменије, Русије, Хрватске, Грчке, Бугарске, Грузије и Молдавије учествовали су на овом скупу који је одржан у здању грузијског парламента, чији домаћин је био Закарија Куцнашвили, посланик и председник Комисије ИСП за образовање.
Чланове руководства ИСП, међу којима је био и Александар Чотрић, примила је потпредседница парламента Грузије Манана Кобакидзе која је нагласила да Грузија подржава рад Интерпарламентарне скупштине православља, јер ова организација подстиче толеранцију, хуманизам и општецивилизацијске вредности и указује на погубност идеолошког, политичког и верског екстремизма
Чотрић, који је председник Комисије за културу ИСП истакао је на заједничкој седници Комисија за образовање и културу "значај афирмисања вредности православног образовног и културног идентитета и достигнућа у овим областима и указао је на њихов значај као битног дела укупног друштвеног и економског напретка друштва".
- Православна традиција, која је дубоко уткана у биће српског народа, омогућава да градимо добре односе са свим народима исте вере, али и припадницима других религија, као и са онима који су атеисти.
Србија је вишенационална и мултиконфесионална држава, а то је умногоме плод моралних и духовних основа православља, које се категорички залагало против гушења слободе свих оних који су исповедали друге вере - поручио је Чотрић.
Он је представио и програм рада Комисије за културу ИСП за 2015. годину и информисао је да је ИСП, у сарадњи са уредништвом интернет портала ORTHPHOTO.net. расписала фото-конкурс на тему "Уништавање споменика источног хришћанства".
Учеснике заједничког заседања Комисија ИСП примио је у здању Патријаршије у Тбилисију патријарх целе Грузије Илија Други, који је изразио наду да ће се мирним путем решавати међунационални, међуверски и територијални спорови у региону Кавказа, као и у осталим деловима света. Његова светост Илија Други исказао је подршку Грузијске православне цркве очувању територијалног интегритета Србије.
http://www.spo.rs/vesti/419-narodni-poslanik-cotric-na-zasedanju-interparlamentarne-skupstine-pravoslavlja-u-gruziji.html

Нема коментара:

Постави коментар