Странице

Добродошли на страницу посвећену идеји хришћанске демократије.

недеља, 25. јануар 2015.

Молитва па реплика


Уколико посланици затраже да им се омогући просторија за молитве, у Народној скупштини могле би да заживе и такозване религијске собе - сазнају "Новости"
 У скупштинском бифеу (лево) биле планиране три просторије за молитву
У скупштинском бифеу (лево) биле планиране три просторије за молитву

УКОЛИКО посланици затраже да им се омогући просторија за молитве, у Народној скупштини могле би да заживе и такозване религијске собе - сазнају "Новости".
Ово би у наредним месецима могао да буде епилог сукоба који се разбуктао између народних изабраника СДА и СДПС. Наиме, Енис Имамовић из Угљанинове странке затражио је да се Мехо Омеровић, из табора Љајићевих социјадемократа, смени са места председника Одбора за људска и мањинска права, јер је, наводно, покушао да спречи лидера СДА да обави молитву.
Омеровић каже за "Новости" да посланике СДА "нико није ометао у молитви нити су за то потребни посебни услови". Али, не одбацује могућност да се разговара о увођењу молитвених соба:
- Наравно, ако неко буде тражио, можемо да причамо о увођењу посебних просторија за молитву, али мислим да до то није потребно. Уосталом ако бисмо то учинили за вернике исламске вероисповести, требало би исто обезбедити и посланицима православне, католичке и других конфесија.
Секретаријат законодавног дома, како нам је рекла Јана Љубичић, секретар парламента, још није добио захтев да се посланицима обезбеди посебна соба или други услови за молитву.
БРИТАНСКА ТРАДИЦИЈА
ПАРЛАМЕНТ Велике Британије свако заседање почиње хришћанском молитвом. Ово је традиција и у Дому лордова и у Доњем дому, али није обавезна. Посланици који не желе не морају да присуствују.
Иако у Скупштини нема кутка за вернике, он је према пројекту архитекте Константина Јовановића, био предвиђен у парламенту. И то на месту где се сада налази ресторан. Како је "Новостима" објашњено у парламенту, карактеристични сводови "кафане" указују на то да су "према пројекту овде биле предвиђене просторије за вернике три конфесије - православце, католике и муслимане".
- Међутим то се никад није десило због тога што је изградња парламента започета у Краљевини Србији, настављена у време Краљевине СХС, а завршена током Краљевине Југославије. Тек после Другог светског рата, 1945. године, одлучено је да тај простор постане ресторан - кажу у парламенту.
Наши посланици приликом путовања у иностранство виђали су да у скупштинама њихових колега постоје молитвене собе.
На пример, у Парламентарној скупштини Савета Европе налази се просторија за молитву и медитацију где заједно могу да се моле посланици свих вероисповести.

http://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0/%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0.393.html:530521-Molitva-pa-replika

1 коментар:

  1. ARE YOU A BUSINESS MAN/WOMAN,A WORKER IN AN ORGANIZATION,SELF EMPLOYED,MARRIED/UNMARRIED.AND YOU WANT TO BE RICH,FAMOUS,SUCCESSFUL,EXCEL IN YOUR BUSINESS ACHIEVE YOUR DREAMS,
    HERE IS A GREAT OPPORTUNITY FOR YOU TO ACHIEVE WHATEVER YOU WANT IN LIFE WITHOUT STRESS. THE ILLUMINATI IS WELL KNOWN ALL OVER THE WORLD. AND HAS REALLY MADE GREAT IMPACT IN THE LIVE OF THOUSANDS OF PEOPLE 62% PERCENT OF PROSPEROUS AND LARGE COMPANIES ALL OVER THE WORLD HAVE BACKUP FROM THE GREAT ILLUMINATI. SECRET LEADERS WHO RULES THE WORLD ARE WELL KNOWN MEMBERS OF THE GREAT ILLUMINATI OF WHICH AMERICA HAS THE HIGHEST POPULATION OF MEMBERS OF THE GREAT ILLUMINATI WITH THE 3RD CHAMBER LEADER,,,,,, YOU CAN BE GREATER AND BETTER.OUR FIRST PAYMENT TO OUR MEMBERS INITIATED IS 10MILLION DOLLARS THAT IS OUR FIRST PAYMENT TO ANY OF OUR NEW MEMBERS INITIATED PLEASE GET BACK IF YOU WANT TO BE A MEMBER : illuminatiinitiationcenter10@gmail.com . ANY INTERESTED PERSON SHOULD TEXT OR CALL US ON +1-281-201-5336 EMAIL US NOW : illuminatiinitiationcenter10@gmail.com

    ОдговориИзбриши