Странице

Добродошли на страницу посвећену идеји хришћанске демократије.

недеља, 11. јануар 2015.

Курц реизабран са 100 одсто гласова

Шеф аустријске дипломатије Себастијан Курц реизабран је, са 100 одсто гласова, за лидера омладине Народне странке Аустрије.

Исход синоћног гласања био је потпуно јасан и сви учесници скупштине гласали су за двадесетосмогодишњака у жељи да настави да води омладину народњака, преноси Танјуг.
У свом обраћању Курц је рекао да је Народна странка Аустрије (JVP) доказала да млади не треба само да преузму одговорност, већ и допринесу напретку.
"Код нас није реч о томе да нешто будеш, већ да нешто урадиш", поручио је он.
JVP се, према његовим речима, залаже за више "директне" демократије и захтева конкретну доделу мандата на основу предности у гласовима.
"Састављање изборних листа не треба више да се спроводи у партијским централама, већ гласачи треба да имају прилику да одлучују ко ће их заступати у парламенту, покрајинским или градским скупштинама", нагласио је Курц.
Он је истакао да промене нису неопходне само у демократији, већ и када су пензије у питању.
"Не може бити да постајемо све старији и истовремено радимо све краће. Наш систем мора бити спреман за будућност, а то значи да морамо да се побринемо да драстично порасте старост за одлазак у пензију, да се уведе аутоматизам код пензија, то јест прилагођавања старости за одлазак у мировину са просеком старости становништва, и да превремене пензије буду коначно изузетак а не правило", подвукао је Курц.
Вучић честитао шефу аустријске дипломатије на реизбору
Председник Српске напредне странке Александар Вучић честитао је Себастијану Курцу поновни избор за лидера омладине Народне странке Аустрије, уз жеље за успешно даље вођење омладине те партије.
"Чињеница да сте са сто одсто гласова добили потпуно поверење да водите омладину народњака, сведочи да у лидерима какав сте Ви лежи будућност Европе. Посебно ми је блиска Ваша порука да није реч само о томе да нешто будеш, већ да нешто урадиш. Свако од нас ко је имао част да му народ укаже поверење да својим радом доприноси напретку своје земље – треба да се руководи том поруком", наведено је у честитки.
"Поштовани пријатељу, верујем у Вашу снагу, Вашу енергију и знање, као и Ваше лично лидерство, не само у Аустрији него и на европском континенту. Сигуран сам да ћемо нашим заједничким радом допринети напретку наших земаља, њиховој сарадњи и тиме и будућности региона и Европе", поручио је Вучић.
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82/1796443/%D0%9A%D1%83%D1%80%D1%86+%D1%80%D0%B5%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD+%D1%81%D0%B0+100+%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%BE+%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B0.html


Нема коментара:

Постави коментар