Странице

Добродошли на страницу посвећену идеји хришћанске демократије.

недеља, 21. јун 2015.

Merkelova pod pritiskom: otvoriti CDU za gej brakove

Nemačka kancelarka Angela Merkel, koju pritiska i vlast i opozicija u aferi ispomoći nemačke obaveštajne službe Amerikancima u špijuniranju Evropljana, našla se i pod pritiskom zahteva da se njena konzervativna Hrišćansko-demokratska unija (CDU) otvori i zauzme slobodniji stav u pitanu homoseksualnih brakova.


Posle Irskog referendumskog "da" homoseksualnim brakovima, predsedavajući Saveza nemačkih homoseksualaca i lezbejki u CDU Aleksander Fogt rekao je da je to signal i za Nemačku.

Sada se u Nemačkoj, kao i u našoj CDU partiji, mora nešto dogoditi, rekao je Fogt i zahtevao od Merkelove da brzo deluje. On je, kako danas prenose nemackci mediji, ocenio da opasnost da se zbog toga na desnici nešto izgubi i nije velika i dodao da, ako se čak katolički obojene zemlje, kao što su Irska ili Španija, otvaraju za homo-brakove, onda to pokazuje koliko se društvena klima promenila.


Čovek bi morao da razmisli o tome da ono što katolickci Irci mogu, možemo i mi, rekao je i član prezidijuma CDU Jens Šan.
 

U Nemačkoj se vodi ozbiljna debata o homoseksualizmu i ravnopravnosti jednopolnih partnerstava sa brakom, koja pokazuje svu složenost životne stvarnosti u vodećoj zemlji Evrope, ali i potvrđuje da je više od dve trećine Nemaca za hrišćanski heteroseksualni odnos otac-majka-dete, kao najbolju formu porodice.

Nemci žestoko diskutuju o homoseksualizmu - što bi se moglo tumačiti činjenicom da, u poređenju sa ostatkom sveta i dalje veoma lagodno žive, da nemaju muka s prehranjivanjem porodica, da imaju sve, pa im je sada, eto, na red došla i ta tema.


Diskusija o homoseksualizmu, ipak, nije rezultat imanja, zadovoljstva, uspeha, para ili dosade, već ozbiljna politička tema. U okviru pomaka napred po tom pitanju, u Nemačkoj je zakonski dozvoljeno homoseksualnim parovima usvajanje usvojene ili rodjene dece svojih partnera.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/562293/Merkelova-pod-pritiskom-otvoriti-CDU-za-gej-brakove

Нема коментара:

Постави коментар