Странице

Добродошли на страницу посвећену идеји хришћанске демократије.

среда, 21. мај 2014.

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ



Олгица Батић у својству народног посланика Скупштине Републике Србије и председника Демохришћанске странке Србије издаје следеће:

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Обавештавам јавност да се одричем месечне посланичке плате а ради уплаћивања исте за помоћ жртвама поплава у Србији и Обреновцу са којима делим исту судбину.
Позивам све своје колеге народне посланике да учине исто те да се одрекну своје једномесечне зараде и исту уплате као помоћ настрадалом становништву.
На овај начин 250 народних посланика може скупити сигурних 200 хиљада евра што је довољно за изградњу кућа за четири породице у Крупњу, или за решавање проблема 10 до 15 породица у Обреновцу.
Колеге посланици одрекнимо се плата, будимо људи и помозимо онима због којих и постојимо.
Наше мало, њима значи пуно!
Будимо пример и другима у тренутку када је Србији солидарност најпотребнија. Наш поплавама угрожени народ може брзо наставити своје животе само ако цела држава на челу са нама као народним представницима пружи допринос једнак својим могућностима.
Немојмо се заваравати да последице ове поплаве неће дотаћи сваког од нас и сваког грађанина ове земље, било кроз пад економије, било кроз буџетска социјална давања, и да  једини начин да до тога не дође јесте хитно реаговање на принципима хришћанске солидарности.
Коначно је време да схватимо да се људска величина неисказује функцијама него стварима и делима које чинимо за друге.

У Београду 21.05.2014. 
Народни посланик 
Председник 
Демохришћанске странке Србије
Oлгица Батић
http://www.dhss.org.rs/index.php/medija-centar/kategorije/vesti/405-saostenje-za-javnost

Нема коментара:

Постави коментар