Странице

Добродошли на страницу посвећену идеји хришћанске демократије.

среда, 15. мај 2013.

Svetski dan porodice



Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 15. maj proglasila Svetskim danom porodice, kako bi se podigla svest o problemima i pitanjima porodice i kako bi pomogla da ova pitanja dobiju značajnije mesto u aktivnostima država članica.

Cilj obeležavanja Svetskog dana porodice je afirmacija porodice i porodičnih vrednosti, podsticanje jednakosti između žena i muškaraca u okviru porodice, zaštita porodice kao osnovne jedinice društva i pomoć kako bi porodice mogle da ispune svoju odgovornost prema zajednici.

Svake godine UN određuju teme koje će obeležiti ovaj dan. Ove godine tema je Unapređenje socijalne integracije i međugeneracijske solidarnosti.

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Svetski dan porodice, 15. maj, obeležava organizovanjem tribina i različitih događaja.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo, kao jedan od svojih prioritetnih zadataka, nastavlja da sprovodi aktivnosti koje su usmerene na podršku porodici, posebno onoj sa decom najnižeg kalendarskog uzrasta, sa decom sa smetnjama u razvoju, starijim i sa invaliditetom, kao i drugim članovima porodice koji su u opasnosti od socijalne isključenosti i diskriminacije.
http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2013&mm=05&nav_id=713884
 

Нема коментара:

Постави коментар