Странице

Добродошли на страницу посвећену идеји хришћанске демократије.

недеља, 4. фебруар 2018.

Хришћани на молитви испред Парламента Новог Зеланда


 
Стотине хришћана окупило се пред новозеландским Парламентом на молитви поводом одлуке Владе своје земље крајем прошле године да се не спомиње име Исуса Христа у молитви у Парламенту.
Према речима портпарола Владе Новог Зеланда Тревора Маларда, молитва која је спомињала Исуса била је "искључива", јер се односила на хришћанског Бога, а искључивала атеисте и људе других религија. „Обично покушавамо да будем инклузивни, а не ексклузивни. То је разлог зашто смо овако формулисали садашњу молитву“, рекао је он.
„Да бисмо име Исуса Христа вратили у молитву, морали бисмо бити уверени да је Он важан за велику групу Новозеланђана и да тиме нећемо увредити неку другу групу Новозеланђана", рекао је Малард.
Иако су се многи посланици определили за статус кво или за потпуно секуларни приступ, више од 500 људи се окупило на молитви на травњаку испред Парламента.
„Ако молитва не указује на лице коме се молите, то су онда тек неколико речи без значаја“, рекао је министар Алфред Нгаро, који брани улогу хришћанства у новозеландском друштву.
Нгаро и даље карактерише своју земљу као јудео-хришћанску нацију. „Име Исус чини разлику, јер смо ви и ја видели моћ молитве“, рекао је. „Ако данас уклонимо Исуса, шта ће се онда догодити сутра?“
Према речима министра Гордона Коупленда, једнострано уклањање Христа из молитве је "недемократско". Било је разговора међу посланицима о овом питању, али коначна одлука је била у рукама Маларда.
Извор: Bibliatodo Noticias (са шпанског – Инфо служба СПЦ)
 Преузето са странице:
http://www.spc.rs/sr/hrishtshani_na_molitvi_ispred_parlamenta_novog_zelanda

Нема коментара:

Постави коментар