Странице

Добродошли на страницу посвећену идеји хришћанске демократије.

субота, 8. октобар 2016.

ЦСУ: Немачка мора да остане Немачка



БEРЛИН -  Немачка Хришћанско-социjална униjа (ЦСУ) припремила jе списак промена имиграционе политике Униjе ЦДУ/ЦСУ коjи ће свом коалиционом партнеру Хришћанско-демократскоj униjи (ЦДУ) поставити као услов за заjедничку предизборну кампању за изборе 2017. године, као и подршку новоj кандидатури Aнгеле Mеркел за функциjу канцеларке, пренели су данас немачки медиjи.
У нацрту документа чиjе jе усваjање предвиђено на затвореном састанку председништва ЦСУ у петак и суботу, од демохришћана се тражи заокрет досадашњег курса по питању избегличке политике и пооштрење многих сегмената мигрантске политике.
На листи захтева, како преноси Хина, налазе се многа спорна питања попут забране ношења бурки, законом дефинисане горње границе броjа избеглица и укидање двоструког држављанства, а што jе ЦДУ досадо одбиjао.
ЦСУ тражи да горња граница броjа избеглица коjе стижу у Немачку мора да се ограничи на 200.000, као и да се промени закон о азилу коjи би онемогућио траjну боравишну дозволу у Немачкоj.
Пошто престане да постоjи разлози због коjих jе азил одобрем, мора да се спроведе повратак у земље порекла, наводи се у документу.
"У будућности мора да важи: предност имаjу досељеници из нашег западног хришћанског културног круга", каже се у документу уз напомену да ће то сузбити илегалну миграциjу.
"Држава мора сама да одлучи кога ће да прими, а не да мигранти одлучуjу о томе. Немачка мора да остане Немачка", тражи ЦСУ у документу, преноси "Велт".

фото www.фрееимагес.цом/ фцл1971

 http://www.tanjug.rs/full-view1.aspx?izb=269113#top

Нема коментара:

Постави коментар