Странице

Добродошли на страницу посвећену идеји хришћанске демократије.

недеља, 7. децембар 2014.

Омладина Српског покрета обнове учествовала на семинару у Словачкој


Омладина Српског покрета обнове учествовала је на семинару "Role of the young wings of the political parties in the process of the transformation of the country".
Семинар је одржан у Братислави од 3. децембра до 6. децембра 2014. године, у организацији Institut pre Moderne Slovensko и Wilfried Martens Centre for European Studies. Поред наших представника, на семинару су учествовали и омладинци ДСС и ЛДП, а из Словачке су учествовали представници омладина Civic Democratic Movement, New Generation и Democratic Youth of Slovakia.
Председник омладине СПО, Авро Осмајлић, је приликом представљања програма и структуре странке рекао и образлозио важност уласка Србије у ЕУ и НАТО, нашу борбу за монархију дугу 25 година и важност да се млади укључе у процес одлучивања око најважнијих питања у Србији. Авро је представио и Политичку академију СПО, као највиши ниво страначке едукације. Представљен је рад омладине СПО и успостављени су контакти, како би у будућности радили на заједничким пројектима који би побољшали положај омладине у Србији и приближили јој важност уласка у ЕУ и НАТО.
Напоменућемо да су предавачи били и Милан Јежовица - заменик министра спољних послова Словачке од 2010. до 2012. године и један од главних људи задужених за улазак Словачке у НАТО 2004. године, као и Едуард Кукан - посланик у Европском парламенту и министар спољних послова Словачке од 1998. до 2006.
http://www.spo.rs/vesti/336-omladina-spo-ucestvovala-na-seminaru-u-slovackoj.html

Нема коментара:

Постави коментар